Store børn

Tænk hvor hurtigt tiden går, og jeg bliver jo hvert år de 29+, det er helt vildt.

I går gik det op for mig, at ældstepigen skal til skriftlige afgangs eksamener i næste uge (ja vidste godt hun gik i 9 klasse, men gisp.. at det allerede var), de trak lige de eksamener hun gerne ville, 2 skriftlige, nemlig tysk og geografi. Så det kunne ikke være bedre. Hun fortsætter i 10. klasse til næste år, men der er gang i planlægningen af sidste skoledag nu.

Yngstepigen skal der også ske omvæltninger for, hendes skole går kun til 6.klasse, så de skal fra de trygge rammer, og over og være de mindste igen, på en overbygningsskole. Der er der også gang i planlægningen af sidste skoledag, dog kommer der lige en lejrskole inden, som dog desværre er minimeret kraftigt pga besparelser. Jeg er ikke fan af det der sker med folkeskolen, ihvertfald ikke i vores by.

Men tænk at jeg nu har 2 tøser på 13 og snart 16.

Kom nu forår

Jeg ved godt, at jeg ikke er den eneste der venter på forår. Men det der afstressende havearbejde, gør bare en masse godt for mig.

Men når vejret er som det er, så vil jeg ikke gå derude, det skal være, så man kan mærke solen varme en op (bare en lille smule), så i weekenden fik jeg slået græsset i forhaven, det var meget tiltrængt, men den halve pelikan det blæste, så trak det ikke efter at være ude, så lige så snart jeg havde ordnet det, så trak jeg ind igen.

Jeg er også i gang med at ordne fugerne imellem fliserne på terassen, men det er noget med at tage en række, og så ind i varmen igen.

Den nye plantekasse til grøntsager, er der også blevet fyldt jord i, men ikke sået endnu.

Til gengæld, så glæder jeg mig over, at jeg (indefra) kan se at træerne og buskene er ved at springe godt ud. Og har også konstateret, at der igen er noget der ikke har overlevet vinteren.

Derudover drømmer jeg om et lille lysthus evt i denne stil, som jeg har fundet på Pinterest ved Kunstnervaerket, mit kan ikke blive så stort, men denne stil kan jeg godt lide.

 

By the way #9

– Kan jeg ikke overskue at ferien snart er slut.

– Har jeg en hælspore, går til fys, men gå nu væk, har haft den i 2 mdr.

– Har ældstepigen ondt i hals og øre.

– Burde jeg pakke påskepynten ned.

– Er der under 1 måned, til jeg skal starte til havkajak.

– Har jeg genopdaget rooibus karamel te.

– Nåede jeg ikke alt det i haven jeg ville (giver vejret skylden)

– Er en lille tomat plante på vej op af jorden.

– 70 dage, så er vi landet på Samos.

– Bagte vi en lækker kage, kitkat med hindbærmousse.

Opskriften på hindbærmousse er følgende:

4 bl husblas

200 gr hindbær

50 gr flormelis

vaniliesukker

Opblød husblas i vand, pisk fløden godt stiv. Opvarm hindbær, vaniliesukker og flormelis til 70 grader. Tag af varmen og kom den vredne husblas i, rør godt ud.

Afkøl hindbærmassen i en ren skål, og vend fløden i. På køl til den begynder at sætte sig, og så smøres på kagen (den skal køle et par timer.

Max påskeferie

Her holder vi virkelig ferie, ingen blogindlæg, sover længe, slapper af, ser en masse film og læser en masse bøger. Det har jo desværre ikke været det mest fantastiske havevejr, så det er begrænset hvad der er sket.

i de her dage er pigerne ved deres far, de kommer hjem i morgen tidlig, hvor vi får familien til yngstepigens fødselsdags brunch, 3 og sidste fødselsdags etape, det har taget lidt tid at få afholdt i år, men sådan er det, når vi rammer påsken.

Jeg har lige ramt sofaen, efter at have genoplivet den virkelig flydende hindbærmousse, som jeg havde lavet til lagkagen. Men nu er den fast, og står på køl, for helt at sætte sig til i morgen.

nu vil jeg læse det sidste i den her bog. Den er helt vildt god, og er en fortsættelse til, Afrikas horn og en ond cirkel. Spænding på højt plan.

Vi har også fundet de her is, som jeg husker fra min barndom. I rema1000 til 15kr for en pakke.

Derudover er der også blevet lavet lidt hæklede påsketing. Den runde kylling er fra Kreadelux den flade er fundet på Facebook.

Fødselsdags weekend

Denne weekend stod i den 13-åriges fødselsdags tegn ( ja det gær den næste også, for der kommer familien), men i går aftes var det pigerne fra klassen, der gjorde deres entre.

De lagde lige ud med et brunch og bowling klasse arrangement om formiddagen, så der kunne jeg lige klare de sidste forberedelser.

Den unge dame ville have pizza, så den del var meget nemt bestilt. Til dessert ville hun gerne have hjemmelavede chokolade skåle, så allerede torsdag aften, gik vi i gang med at temperere en større mængde chokolade på følgende måde. Gem ca 1/3 og varm derefter det andet op til ca 42 grader. Bland den sidste 1/3 i, og køl ned til 28 grader. Derefter varmes op til 32-33 grader, og så er den klar. Men med 800 grader chokolade tog det pænt lang tid. Skålene blev lavet udenpå balloner, og bagefter blev de fyldt med vindruer, hindbær og macaroons.

men de hyggede sig og alt gik godt. Og nu vil jeg glæde mig over en hel uges påskeferie.

Nem mad i hverdagen

Jeg elsker madlavning, og at bage og eksperimentere, men i hverdagen skal det hele gå op i en højere enhed, af min egen træning, ældstepigens arbejde, yngstepigens klub og sport osv.

Jeg laver normalt madplaner og prøver at handle stort ind om søndagen til det. Men nogle gange glipper det desværre. Så jeg gik i tænkeboks, for at finde ud af hvad jeg nu skulle gøre.

Men nu har jeg prøvet at bestille mad fra Retnemt , i første omgang har jeg bestilt til 3 dage hveranden uge.

De har nedsat fragt og -20% på de første 2 kasser, jeg er lidt i tvivl om hvor meget mad der er, men har i første omgang prøvet at bestille til 2 voksne (vi er 1 og 2 børn)

De lover at maden tager max 30 minutter at lave, og så syntes jeg der var et stort udvalg at vælge imellem. bla økologisk – eksotisk – børnevenlig – middelhavet osv.

Jeg skal nok vende tilbage, når vi har prøvet det.

I får lige et kage billede, af en dessert vi fik for ikke så længe siden til gæster. Det er en citrontærte m frisk frugt.

Yngstepigen 13 år – fødselsberetning

I dag er det yngstepigens fødselsdag, 13 år, og den skønneste lille aprilsnar, dagen skal hun (desværre for mig) fejre ved hendes far, men da det er hans weekend, skal han da også have lov. Jeg har sneget et lille brev og en lille pakke med i tasken, og så facetimer vi senere, så jeg kan synge for hende på dagen. Ellers skal fødselsdagen fejres over de næste uger, næste weekend kommer pigerne fra klassen hjem, og om 14 dage tager vi familien.

Men da jeg aldrig har fortalt fødselsberetningen her, fik jeg da helt lyst til det.

Jeg havde den mest perfekte graviditet, ingen gener overhovedet. Jeg gik fra arbejdet 4 uger før termin, der var sat til d 21 april, men de 4 uger fik jeg ikke lov til at gå.

D 31 marts, lidt over midnat opdager jeg en tegnblødninh, jeg har ikke ondt, så jeg går i seng igen. Men sover ikke rigtigt derefter, og kl 03.35 tager vi en tur på fødegangen for at blive tjekket, og storesøster bliver afleveret ved mormor og morfar.

Der er godt med liv i maven og hjertelyden er rigtig fin, jeg er kun 1/2 cm åben, så vi bliver sendt hjem, da der jo kan gå lang tid, vi skal ringe ved behov, ligger nu noget uroligt hjemme i sofaen.

kl 6.05 d 1 april, ankommer vi igen til fødegangenmed tiltagende veer, er 4 cm åben, og jeg vil gerne føde i vand, og heldigvis er fødekarret ledigt, så det bliver fyldt, og jeg kommer i.

kl 6.50 tager de vandet ved at punktere det, under en ve. Jeg kommer om på alle 4. Og kl 7.17 bliver Sofie født, og hun skriger straks, 10 i apgarscore.

Der er ingen bristninger, og jeg bliver flyttet over i en seng.

Ca kl 10 tager vi hjem, jeg ringede til mit arbejde, og de troede selvfølgelig bare det var en aprilsnar, men så den allerbedste af slagsen.

jeg kan kun anbefale at føde i vand.