DIY – Sengegærde

Så blev mit sengegærde endelig færdig. Og hvor er jeg glad for det. Min seng står op mod et vindue, så jeg valgt at sætte det på det lange led, fordi mine piger bruger min seng som sofa til både at læse, og ligge og se film i.

Men jeg gjorde følgende.

Fik skåret en plade i ønskede mål, og borede 10 huller til knapper i.

Jeg valgte at sætte 2 stk ophæng på , med 45 graders udskæring til at hægte den på.

Stoffet fandt jeg i Jysk, pladevattet købte jeg i stof og stil.

Jeg købte et betræk selv knap sæt i Netto til 15 kr.

En hæfteklamme pistol med klammer til 100,- kr i en gør det selv butik.

Så var det bare at hæfte det sammen.

Derefter trække knapperne ind, jeg satte knapper bagpå, til at stramme knuderne på.

Og op med den, og vupti havde jeg sparet en del.

Kanel snegle

Jeg bagte de lækreste kanelsnegle i går, det er den samme opskrift jeg altid bruger, men den er nem at lave og de blivers store og luftige.

Til ca 16 stk

Dej:

550 gr hvedemel

1 dl sukker

½ tsk salt

2 tsk stødt kardemomme

75 gr blødt smør

25 gr gær

2½ dl sødmælk

Fyld:

100 gr blødt smør

1 dl sukker

2 spsk kanel

Fremgangsmåde:

Lun mælken og opløs gæren heri,

Bland mel, sukker, salt og kardemomme, rør smøret i til det er helt smuldret.

rør de 2 dele sammen.

Så skal dejene hæve ca 30-45 min

Rør imens fyldet sammen.

Rul dejen ud, og smør fyldet på, rul til en roulade, og skær i skiver.

Læg på bageplade eller i muffinsforme.

Efterhæve ca 20 minutter

Bages ved 225 grader i ca 15-20 min.

God appetit.

Forår i luften

I denne weekend fik vi lige smagen af forår, selvom vi her i vestjylland ikke var de heldigste, så tittede solen da igennem havgusen ud på eftermiddagen. Så der kunne nydes nogle timer i haven, der blev fjernet ukrudt, planet tomater til forspiring, blomster blev plantet om, og der blev hentet granitskærver, til et lille bed, hvor der fortrinsvis vokser kaninfoder (mælkebøtter). Og pigerne fik indviet trampolinen.

Jeg fik også næsten lavet mit sengegærde færdigt, det bliver så fint, glæder mig til at vise det færdige resultat frem.

Weekenden bød også på danseopvisning, som afslutning på sæsonen. Glæder mig nu over, at der er endnu en dag hvor der ikke er aktiviteter i hverdagen, så timerne forhåbentligt snart kan nydes i haven.

Denne uge vil stå på planlægning af yngstepigens fødselsdag, hun er en aprilnar baby, men den sødeste af slagsen. Så jeg skal lige have styr på de sidste gaver.

Derudover skal jeg til fys, har en hælspore, så jeg håber virkelig de kan hjælpe, det er ikke nemt at dyrke sport, når man kun kan trippe rundt.

God uge, køb nogle sko og spis noget kage, nyd livet.

HPV vaccine

Så gik der lidt tid igen, jeg syntes egentligt ofte, at jeg tænker, det vil være en god ide at skrive om. Men dagene går og så glemmer jeg det, og så kan jeg åbenbart ikke huske det mere.

Men det er ikke fordi der ikke sker noget, jeg fik langt om længe fundet det stof, der skulle på min DIY sengegavl, så nu er knapperne klar. Det var sværere at få pladevat, så jeg må forbi en stof butik engang, da hverken jysk eller Bilka havde det. Det kan være det snart skal være, for det er ikke skide pænt, med en rå plade på væggen.

I går fik jeg yngstepigen vaccineret mod HPV, jeg havde ellers trukket den længe pga tvivl, det var alt den snak i medierne der gjorde mig i tvivl, for både jeg selv og ældstepigen, havde fået den uden problemer. Hun bliver 13 lige om lidt, og jeg fandt ud af, at hvis man får den inden man bliver 14, så behøver man kun 2 stik. Så nu er vi igang, og jeg har det godt med beslutningen.

Hvad er jeres holdning til det ?

Den mest afslappende weekend

Så blev det søndag aften igen, og jeg syntes nærmest ikke, at jeg har lavet en dyt hele weekenden, men det passer faktisk ikke, jeg har bare ikke lavet noget der tog af kræfterne.

Da jeg havde fri fredag, blev det til en ekstra lang weekend, fredagen blev brugt på en frisør tur (meget tiltrængt), derefter træning med 3 skønne piger og en masse kaffe. Hjem til pigerne, da de havde fri, og så var der lige et par timer sammen med dem, inden de skulle på weekend ved deres far. Derefter en stor gang bland selv slik og sofa tid.

Lørdag og søndag gik også med træning, zumba og styrketræning på hold. En lynhurtig arrangeret frokost med veninder lørdag, bestående af hvad der lige var i skabet, og hygge og snak. Derudover fik jeg lavet nogle hæklede lapper til mit bedstemor tæppe, og læste en hel masse, fik både læst Michael Krefeldt “dybet” en god krimi, og startet på Justin Cronin “den første”, som er en ordentlig moppedreng på over 1000 sider, Den sidder man ikke lige med i hånden, men efter 200 sider, virker den stadig rigtig god.

Så nu er jeg klar til en ny uge, er i ?

Fritidsaktiviteter

i weekenden var jeg til danse turnering med yngstepigen. Hun går til cheerleading- showdanserne. Jeg elsker at hun går til noget. Hun har danset de sidste 3-4 år, 1 gang om ugen. Det er så fint, at se hendes glæde over nye danse. Og glæde sig til turneringen.  Det er bare lidt ærgerligt, at der ikke er nogle andre hold at konkurrere med.

om 14 dage er sæsonen slut, og der afsluttes med opvisning. Lige så glad jeg er for, at hun går til noget. Lige så glad er jeg når sæsonen slutter. Så får man lidt flere aftener hjemme, det bliver lysere og forhåbentligt varmere. Og så er jeg sikker på, at hun er klar til en ny omgang næste år, ellers finder vi nok på noget andet. Det kan også være, at ungdomsskolen trækker i stedet.

Tanker

Indeholder Affiliate link.

I dag er det tirsdag, mandag fløj afsted, med arbejde, skole, ældstepigens arbejde, yngstepigens klub.

Jeg håber at jeg kan komme afsted til træning i dag, godtnok er jeg blevet ramt af både en hælspore og en tennis albue, men satser på at jeg kan være med til nogle af øvelserne til cirkeltræning. Ellers må jeg jo bare lave maveøvelser, gad vide om det er fordi man er over de 40, at alle skavankerne nu kommer over en…nej vel.

Selvom ugen kun lige er startet, så ser jeg frem til weekenden, den starter for mig allerede torsdag (hurra for feriedage der ikke er brugt), så fredag starter jeg ud med frisør besøg, og så ellers en afslappende weekend, måske med havevejr, hvem ved.

Jeg skal ihvertfald ikke hækle flere karklude til værtindegaver, tror jeg har lager nok pt. Men de er bare så fine, når de er pakket og klar til gaver. De er hæklet efter denne bog, som jeg har købt, Hæklede klude fra A-Ø, og den kan købes lige her http://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=22801&bannerid=43264&htmlurl=https://www.saxo.com/dk/haeklede-klude-fra-a-til-oe_gitte-gade_indbundet_9788771392272

Jeg har hæklet alle opskrifter igennem, og fundet mine favouritter. Hvad er dine ?

Hæklet hue i franske farver

Indeholder afiliate link

Vi skulle for sjov uddele et diplom for et fransk kursus i weekenden, så vi lavede diplomet (det gjorde hende der kan fransk), og jeg hæklede denne hue, googlede lidt opskrifter, og lavede så min egen model, den bragte lykke, og den nye ejer gik med den hele aftenen.

Sådan gjorde jeg:

5 luftmasker samles i en ring. Der hækles 8 fm i ringen.

1. omgang hækles 2 fastmasker i hver.

2. omgang 1 fm, 2 fm i næste osv.

3. omgang 1 fm, 1 fm, 2 fm.

Øg antallet for hver gang, og hækl den størrelse der skal til, jeg havde ca 20 omgange, så passede den til mit lille hoved.

Når den er stor nok, hækles der bare en fm i hver maske.

Farverne har jeg 8 rækker i hver.

Garnet er alm bomuldsgarn, men har også før lavet huer med Alpacha uld, og de bliver bare så lækre.

Garnet kan købes lige her, og de sender bare så hurtigt http://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=22801&bannerid=39999&htmlurl=https://kukuk.dk/mayflower-cotton-8/4-junior Og så har de også en masse reste tilbud lige nu.

Fest og afslapning

Har haft den mest fantastiske weekend. Var til tøse hygge lørdag aften, det var så sjovt. Snakken gik, og der var bare så meget lækker mad, vi startede med champagne, og kæmpe stort frugt/chokolade fad, så var der buffet til forret, hovedret og dessert (desserten fik jeg ikke taget billeder af, klokken var blevet 2, og jeg huskede måske ikke så godt. Men hvor vi grinede og spiste, og lavede gode drinks. Ved 3 tiden var der ved at være ro på alle luftmadrasserne i stuen.

Kl 8 søndag var vi ved at være oppe igen ,og turen gik så til Sydthy Kurbad, et sted jeg aldrig havde været før, men hvor var det dejligt. Der var ikke noget der manglede, og vi tilbragte mange timer i vildmarks badet, og tror da også alle fik sneget en lur ind, i en stol eller i en sauna. Til frokost fik vi lækker tapas deroppe, og det var også bare godt.

Efter 5 timer deroppe, så var vi putteklare. Så der gik turen hjemad, og jeg overdriver ikke, når jeg siger at jeg var i seng kl 8. Men så var der også fyldt godt op med gode minder.

 

Kom an weekend

Nu har jeg weekend, det er så tiltrængt, de sidste mange uger, har bare gået med virkelig meget arbejde. Og da jeg normalt kun har 30 timers arbejdsuge, så kan det godt mærkes, når klokken bliver 18 nogle dage. Men det betyder så at jeg har en uges afspadsering til gode, må se om jeg kan snige en dag ind hist og pist, vores store projekt er først færdigt til december. Men jeg håber virkelig at det kan lykkes.

Men nu er det weekend, og det bliver en god en af slagsen, mine piger er ved deres far, så ingen MGP til mig. Så i dag skal jeg bare være i sofaen, vaske lidt tøj, og se serier. I morgen er der zumba på programmet, og om aftenen skal jeg være sammen med en hel flok dejlige tøser. Vi skal ud og spise ved en, og der skal vi så allesammen overnatte (lejrskole style), inden det søndag morgen står på morgenmad, og derefter tager hele flokken til Sydthy Kurbad, og fejrer en andens 40 års fødselsdag. Det bliver så skønt. Det er en dejlig flok, hvor der bare er let til latter og smil, udover at man også kan græde sammen.