Sommerferien går til Samos

Her midt i den våde vinter, er det rart at have styr på sommerferien.

I år bliver det til en udlandstur, vi skal til den græske ø Samos. Og bo på dette familie hotel. Jeg elsker de lidt mindre steder, og det er altid det vi går efter. Det betyder så også, at vi ikke tilbringer ret lang tid på hotellet. Der er heldigvis en lækker pool, og det tyder på gode restuaranter. Vi har et ophold med morgenmads buffet, men resten af måltiderne spiser vi lige, hvor vi har lyst, der er dog køleskab på værelserne, så man kan have lidt til en sandwich.

Hotellet ligger med lækker udsigt ud over stranden, og med få minutters gang ned til Samos by, og strandpromenaden, hvor de store krydstogt skibe lægger til.

Pigerne og jeg, tager afsted med min mor og papfar, og vi glæder os. Derudover kan jeg læse mig til, at der er en masse historiske steder på Samos der kan ses, og bla. Phytagoras gemte sig i nogle huler der.

Men allermest glæder vi os til sol, strand, varme, hygge, god mad og afslapning.

Vi skal bo på det her hotel, om 119 dage.

En god bog

Jeg har læst rigtigt meget, imens vi har haft alt det sygdom derhjemme. Og nu er jeg lige blevet færdig med en rigtig god krimi, Enhjørning af Steffen Jacobsen.

Jeg har faktisk ikke læst noget af ham, som der ikke har fanget mig. De gennemgående personer er intressante, og har alle deres specielle personligheder.

Denne her handler om ,at finde den perfekte arvemasse, og det kommer der så nogle mord ud af. Som Michael Sander, den selvstændige tidligere elite soldat skal opklare.

God weekend til jer alle, jeg skal til fest i aften, ældstepigen skal til fest i morgen, og søndag skal de om og fejre deres fars fødselsdag.

Er oven vande igen

Bare lige et lille pip herfra, for at sige at jeg nu langsomt er ved at være ovenpå. Det var en hård omgang influenza. Nu ligger yngstepigen desværre derhjemme.

Jeg startede en mandag ud med 3,5 times overarbejde, så er ugen i gang.

Lige nu ligger jeg og yngstepigen i sofaen og ser badehotellet, og måske kan jeg få samlet lidt op, på alle de blogindlæg jeg ikke har læst de sidste mange dage.

Det eneste jeg har lavet den sidste uge er, at bage pizza boller til madpakkerne.

#sygdom

Her sker intet, jeg har været syg hele weekenden, nu hoster jeg bare.

Så min DIY sengegavl, står hvor jeg forlod den, og den bliver den vist stående.

Det eneste jeg har orket, har været at bage en instagram venlig kage, inspireret at nutidensmor.dk

Taget et billede, og så har vi spist den.

weekend hygge

Nu har jeg weekend, og selvom jeg skrev, at den ikke rigtigt skulle bruges til noget. Så sniger der sig alligevel en del ting ind. Det er ikke de store ting, men nu har vi følgende på to-do listen.

Synsprøve med yngstepigen, hun har briller, men trænger til stærkere styrke.

Bage en stor rund kanel kage.

Hente nye forsyninger af bøger på biblioteket. Er i gang med Selfies af Jussi, og den er god.

Ældstepigen er først hjemme lørdag engang.

Zumba

Styrketræning

Yngstepigen skal have besøg af veninde

Fredags bland selv slik selvfølgelig.

Hækle flere bedstemor lapper til mit reste tæppe.

God weekend til jer alle

En uge med styr på det hele

Så er der snart vinterferie, i hvert fald her i byen. Jeg glæder mig som en sindssyg, til bare at have fri torsdag og fredag i næste uge. Har frygteligt travlt på arbejdet, og har også en del afspadsering, så det kan være jeg skal tage onsdag med.

Denne uge har jeg været rimeligt forberedt, jeg bagte pizzaer til madpakkerne i weekenden, lavede en madplan der hed : Mandag -Nudler med grøntsager og kylling. Tirsdag – kalvesnitsler med vilde ris og tomatsovs. Onsdag – ribbens sanwich. Torsdag – kalkun roulade ruller med pasta og hytteost. Fredag bliver nok buffet med rester. Men elsker når der er styr på det, det er bare ikke så ofte at det hele går op i en højere enhed.

I weekenden skal vi ikke noget, måske skal huset have en ordentlig overhaling, og så skal jeg holde mig fra Ellos, der har -20 % på møbelafdelingen. Der er en sengegavl, som jeg er helt vild med. Min seng står godtnok med gavlen mod et vindue, men jeg tænker, at den godt kan sættes op på den lange led, så man har den til at sidde op af om dagen (der syntes jeg nemlig sengen er invaderet, hvis et barn mangler strøm, og det gør de jo altid)

spinat pandekager

Vi eksperimenterer (eller jeg gør), i at få lidt flere grøntsager og fibre ind i aftensmaden. Den anden dag lavede jeg spinat pandekager, jeg lavede dem med oksekødsfyld, og de blev bare så gode. Pigerne kunne godt lide dem (trods hytteost i fyldet), og så fik de bare den fineste farve.

Opskrift på 6-8 pandekager (alt efter tykkelsen) er:

75 gr frisk økologisk spinat

3 æg

4 dl mælk

150 gr mel

salg & peber

Det hele blendes til en pandekage dej, og pandekagerne bages.

Rul dem sammen med det valgt fyld, læg dem tæt i et ovnfast fad. revet ost over.

Bag ca 10 min ved 215 grader – eller til osten er smeltet.

Og det var Januar

Så er vi også kommet godt igennem Januar, det har været en travl måned syntes jeg.

Alle weekender har været booket på. Der har været så mange fødselsdage (4 stk), at jeg blev nødt til at holde impuls shopperiet på et minimum, og det har jeg også klaret. så mine indkøb denne måned til mig selv var.

  • En elektrisk tandbørste (der var super tilbud), og den anden kunne ikke mere.
  • 2 par trænings bukser i Rema1000, det er den lækreste kvalitet, og så er de billige.
  • ok et påskeæg fra Royal Copenhagen, den ved jeg ikke lige hvordan der smuttede i kurven, for det var jo abselut “nice to have”, de er bare så fine, så køber 1 eller 2 hvert år.

Og det var det, jeg syntes faktisk at jeg har været ret god, måske fordi jeg vidste at bilregningen kom sidst på måneden. Men jeg prøver igen her i februar, og den første dag er da gået godt.

Februar byder for mit vedkommende ikke på de store udskejelser. Jeg har en del træning på programmet med veninderne. Et par dages fri i vinterferien, vi har en del bio billetter liggende, så mon ikke der går en god film.

Og så har jeg kastet mig over, brug alle mine garn rester, så jeg er gået i gang med at hækle, bedstemor lapper til et tæppe.