Nytår 2016

Så gik 2016, syntes året flyver afsted. Det har været et dejligt år, der har givet en masse gode minder med i bagagen. Nye og gamle venskaber, gode ferier.

2017 skal indeholde, at nyde livet, og de mennesker omkring mig. Der er så meget at være taknemmelig for.

Rigtigt godt nytår, jeg er taknemmelig for at i gider læse med.

Kram Rikke

 

Glædelig jul

Glædelig jul til alle, håber i kom godt igennem den. Vi havde en dejlig juleaften med hele familien, alle ankom tidligt på eftermiddagen og så hyggede vi os med madlavning og snak. Og derefter god mad og mere snak, og hygge omkring juletræ og gaveudpakning.

i går fandt vi en lille julemus nede i kanin buret, hvordan den er kommet derind er der ingen der ved. Men ud kunne den ikke komme selv. Så vi fik åbnet, og den pilede selv ud. Men lidt sjovt.

lige om lidt er der julefrokost, det glæder vi os til, og vil nu hoppe af natbukserne, efter et døgn i dem.

50 books 2016 – inspiration til Julelæsning

Så fik jeg læst de sidste 25 bøger. De første 25 bøger kan der læses om her http://www.rikkes-planet.dk/?paged=5 så der er god inspiration til juleferien. Jeg kan se, at jeg mest har været til romantiske bøger og krimier. Men ih hvor jeg elsker at sætte mig med en god bog, og en kop te. Det er Rikke-tid.

Savner dig – Harlan Coben

Joe en helt alm mand – Jon Techman

Færgen-Mats Strandberg

Du går ikke alene – Mari Jungstedt

Bedemandens datter – Sara blædel

Som stjernerne står – cora Carmack

De smukkeste – Karin Slaughter

Dødvægt – elsebeth Egholm

Som sendt fra himlen – Cora Carmack

Snehvide skal dø – Nele Neuhaus

Shopaholic i Las Vegas – Sophie Kinsella

I et med dig – Sylvia day

Joyland – Stephen King

Kvinden i graven- Julia Heaberlin

40 Faldet – S. K. Tremayne

I lige linie – Anna Grue

Calender Girl, april-maj-juni – Audrey Carlan

DNA – Yrsa Sigurdardottir

Stephen King – De der søger

Toner i natten – Jojo Moyes

Sommeren jeg mødte dig – Jojo Moyes

Måske en dag – Coleen Hoover

J.K.Rowling – Harry potter og det forbandede barn

Giraffens tårer – Alexander McCall Smith

DNA- Yrsa Sigurdardóttir

 

 

Træt på en mandag

Det her blev faktisk skrevet søndag nat, hvor jeg bare ikke kunne falde til ro.

Hele dagen havde jeg og en masse andre piger, været ude ved en veninde og hjælpe med at gøre hovedrent. hun har solgt det fitness center vi går på, så det hele skulle rengøres, så nu ligger jeg her med arme der summer og gør ondt, så jeg ikke kan sove. Men en rigtig god gerning, og jeg gjorde det med glæde, og det var også så hyggeligt imens.

Billedet er min fine julekylling, som jeg fik i adventsgave. Vi er nogle piger over hele landet, fra et gammelt børne-forældre forum, der nu har en gruppe på facebook, og vi trækker adventsgaver til hinanden. Det er helt vildt lækkert, at modtage en stak pakker hver år.

Ellers er der ved at være godt styr på julen ved os, Julegaverne er næsten købt (mangler lige 1 lille ting til ældstepigen), meget af maden er handlet ind, og jeg er gået igang med at gennemsøge pinterest, for at finde ud af hvordan julebordet skal være.

Gratis mad er altid godt

Idag er vi halvvejs i december, tænk at vi allerede er det. Jeg syntes at måneden er fløjet afsted, men det har været hyggeligt. vi nyder den daglige åbning af gaver, brænder kalenderlys i etaper (vi husker det ikke) ,og spiser æbelskiver, når vi kan se vores snit til det. Det har som regel været om eftermiddagen, da vi lige i tiden spiser på skift pga aktiviteter. Lige om lidt er det weekend igen, og der skal pigerne faktisk allerede holde jul ved deres far (sådan er det at være skilsmisse børn), men de vil gerne holde 2, jeg har før spurgt om de vil have gaver med, den ene eller anden vej, og det var et rungende nej. De må nyde det.

Idag er der den årlige julefrokost buffet på arbejdet (som de giver), det plejer at være god mad. Og måske ser jeg ældstepigen i dag, syntes det har været alt for lidt denne uge, det er ikke sådan at være 15, og gerne ville vennerne (ved godt jeg ikke skal klage over et socialt liv, men savner hende nu alligevel), heldigvis kan hun stadig hives i sofaen til 2 stk julekalender.

P.S – 7 dage til juleferie

By the way #6

  • Lavede jeg et fejlkøb – note, jeg ligner en larve i grønt. Trøjen var ellers fin.
  • Har jeg købt næsten alle julegaver, mangler kun 1 og jeg ved hvad det skal være.
  • Kom jeg godt igennem julefrokosten med vennerne, sikke en dejlig aften.
  • Er jeg i tvivl om jeg er blevet ædru efter festen.
  • Elsker jeg at yngstepigen glæder sig sådan til jul, det giver julestemning i sig selv.
  • Har vi fået juletræet hjem.
  • Mangler jeg at rengøre hele huset.
  • Har jeg spist alt for meget nutella efter tysklands tur.
  • Tæller jeg virkelig meget ned til juleferien– 9 dage.
  • Har jeg ingen ide om aftensmaden, plejer at lave madplan, det må være indtag af alkohol, der har sat hjernen ud af drift.

En lang uge

Her har været meget stille, vi er blevet ramt af sygdom. Yngstepigen er nu hjemme på 4 dag, med hovedpine og opkast. Og jeg syntes selv, at det føles som om mine tindinger er ved at sprænge. Det gode ved at have tilbragt så lang tid i sofaen, er at jeg fik læst en bog i løbet af få timer, dem kan kun anbefales. Og den kan købes lige her ved Saxo – affiliate link. http://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=22801&bannerid=43264&htmlurl=https://www.saxo.com/dk/maaske-en-dag_colleen-hoover_haeftet_9788711524015

Jeg har ikke tid til at blive syg, på lørdag skal jeg til årets julefrokost med vennerne, og jeg glæder mig så meget til at se dem alle, som der ikke er samlet ret tit. Så jeg krydser fingre og tæer for at det lykkes. Vi skal have mad udefra, så der er heldigvis ikke noget der skal laves inden.

En hyggelig weekend

Jeg elsker når man engang imellem, ikke har det helt vilde på programmet. Og selvom ikke det helt vilde, betød en fest fredag for den ældste, og en overnatning ude, samt en køretur ud og hente . Og en shoppetur for den yngste. så føles det alligevel som en dejlig afslappende weekend.

Så søndag besluttede vi at tage en tur på hjerl Hede, med min mor og bonusfar. Vejret var skønt, og der var levnedgørelse, så der var masser af mennesker og gang i den. Bla var der slagtning af et lam, flåning af en ræv, der blev lavet mad, og håndværkerne var godt i gang på alle værkstederne. Og vi kunne lune os inden døre med en gang æbleskiver, cacao og gløgg. Jeg syntes der er hyggeligt derude, bare lidt ærgerligt at der er sat nye bænke op, i galviniseret jern, det var meget lidt klædeligt til de gamle bygningern. Men det er måske bare en erhversskade for mit øje.

Jeg elsker alle de gamle detaljer ved husene, og denne gang var det lige vinduerne jeg fangede.

Dagen blev afsluttet med et spil Partners og aftensmad ved min mor.

15356881_10209976387298737_520095338_n

15319435_10209976387498742_1853633557_n

15355970_10209976387178734_545618794_n

15300723_10209976387058731_1011454119_n

1 December

Så blev det 1. december, og dagen var ihvertfald af yngstepigen ventet med længsel. Det bliver en leg, at få hende ud af sengen, i denne måned, så man kan se hvad julekalenderen gemmer.

Jeg glæder mig til i aften, hvor kalenderlyset skal tændes, og vi skal se julekalender sammen. Vi skal se “den anden side”, og ser nok også “Ludvig og julemanden”, da vi alle virkeligt godt kunne lide den.

Og så skal der spises yndlingschokolade ringe. Det er de bedste jeg kan få, selvom jeg har besluttet mig for, ellers at skære lidt ned på sukkerforbruget, indtil juleferien starter.

15310442_10209935696481492_365916464_n