Hindbærsnitter som altid bliver gode

Vi laver ofte hindbærsnitter derhjemme, da det er yngstepigens yndlingskage, og den her opskrift fra Mette Blomsterberg har vi fundet ud af, der altid virker.

Opskriften giver cirka 20 hindbærsnitter

Dej til hindbærsnitter ½ vaniljestang, polynesisk 70 g flormelis 150 g stuetempereret smør 250 g hvedemel 1 tsk bagepulver ½ dl vand

Fyld Ca. 200 g hindbærmarmelade

Pynt dine hindbærsnitter med glasur Ca. 200 g flormelis Lidt vand

Dej til Mette Blomsterberg hindbærsnitter:

Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med lidt af flormelissen på bordet med kniven, så kornene skilles ad.

Ælt det hjemmelavede vaniljesukker sammen med den resterende flormelis, smør, hvedemel og bagepulver.

Kom til sidst vandet i og ælt dejen smidig og glat. Stil dejen i køleskab i ½ time.

Tag dejen ud og rul den ud i lidt ekstra mel, til den er ca. 3 mm tyk. Udstik cirkler af dejen, ca. 8 cm i diameter. Du skal bruge 2 dejcirkler pr. hindbærsnitte.

Læg de udstukne stykker dej på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 8 min. ved 190 grader. De færdigbagte bunde til hinsbærsnitter må gerne virke lidt halvbagte. Det her er vigtigt, i starten gav vi dem alt for meget.

Spred halvdelen af de bagte kagecirkler ud på bordet. De skal bruges som bunde til dine hindbærsnitter. Kom 1½ tsk hindbærmarmelade på hver bund. Saml dine hindbærsnitter ved at lægge en kagecirkel ovenpå.

Glasur og drys til hindbærsnitter: Bland flormelis og vand godt. Smør glasuren på toppen af dine hindbærsnitter og drys med det man lige har lyst til.

12182198_10206748998656038_1792256142_n

Hæklet mistelten

Jeg fortsætter på den kreative front, jeg kan desværre ikke viderebringe en opskrift, da min meget tålmodige krea lærer, guider mig på denne måde 3 under pinder, over tråden og rundt…men resultatet bliver fint, og jeg ved at opskriften kan findes en masse steder, både på google og pinterest.

Men hvor er resultatet blevet fint, selvom jeg ikke troede på det inden, så sæt i gang derude i hækleland 🙂

mistelten

Spangsberg flødeboller

Det her er ikke et sponsoreret indlæg. Det kommer helt af sig selv, jeg er vild med Spangsberg flødeboller.

Så da en venlig leverandør kom forbi arbejdet i dag, og som julegave havde 20 Spangsberg flødeboller med til mig, Skulle der jo selvfølgelig guffes helt vildt. Jeg havde ihvertfald også 2 piger, der syntes det var lækkert. Og nu fik jeg smagt den med lakrids, som jeg indtil videre havde undgået, da min yngste ikke kunne lidt lakrids. Og det er ikke sidste gang.

flødeboller