Efterårs weekend

Så er det efterår, og solen har skinnet skønt, de sidste par dage. Lige nu kan jeg se skyerne trække sammen, så regnen er nok på vej.

Jeg er gået i gang med et reste tæppe, så det bliver der hæklet på, imens jeg ser tv eller serier.

jeg laver det bare i granny stripes, uden nogen som helst ide, sætte bare den ene rest efter den anden sammen, men det bliver ret fint.

I aften er der pige aften, og mit bidrag er en løg-lakse tærte, og rose og hvidvin. Glæder mig til snak og grin. God lørdag derude i blogland.

Hæklet taske / shoppingnet

Jeg havde købt en del af Rasmillas yndlingsgarn ved www.rasmilla.dk, da jeg skulle lave vinkelsjal, jeg havde måske overdrevet lidt i mit indkøb. Så jeg sad tilbage med en masse rester. Jeg vil altid gerne have brugt resterne op, da de ellers bare hober sig op.

Så jeg surfede lidt rundt, og fandt et billede af et shoppingnet, som jeg gerne ville have. Det var dog uden opskrift, men jeg improviserede og det var meget enkelt. Den er hæklet i fm i et stykke (70 cm), der så er foldet på midten, og hæklet sammen i enderne. Derefter er der hæklet kant på, for at få den indsnævrende effekt, har jeg hæklet i hver 3. maske ca, og så ca 10 omgange op. Hanken er også bare fm, 10 i hver række.

Jeg valgte at skifte farve for hver 2 række, men man kan jo gøre lige hvad man vil, jeg havde ihvertfald mange ender af hæfte.

Garnet er 55 % lammeuld 45 % bomuld, og bliver bare blødere og blødere.

Jeg syntes selv, at den er blevet så fin.

Konfirmation ved nevøen

Hele min weekend stod i konfirmationens tegn, lige nu pustes der ud i sofaen, sent søndag aften.

Lørdag havde jeg serverings tjans ved en venindes datter, der blev konfirmeret. Alt gik godt, men man var godt træt i stængerne ovenpå 12 timer på benene. Men alt gik godt, og det var rigtigt hyggeligt imens.

Søndag fik jeg så lov til at sidde ned, der skulle min nevø konfirmeres. Han blev afhentet i limousine, og kørt til de fint opdækkede festlokaler. Hvor vi fik en lækker fiskeforret og ta selv bord med salater, kartofler og flere slags kød. Til dessert var der is fra Paradis, og det er jo altid godt.

Jeg havde lavet en sang, og dertil matchende pengegave (pengene er gemt i en toilet rulle i midten), han elsker kit kat Cookie dough.

Og vejret var jo fantastisk, så der kunne strækkes ben udenfor i solskinnet.

 

DIY – Sengegærde

Så blev mit sengegærde endelig færdig. Og hvor er jeg glad for det. Min seng står op mod et vindue, så jeg valgt at sætte det på det lange led, fordi mine piger bruger min seng som sofa til både at læse, og ligge og se film i.

Men jeg gjorde følgende.

Fik skåret en plade i ønskede mål, og borede 10 huller til knapper i.

Jeg valgte at sætte 2 stk ophæng på , med 45 graders udskæring til at hægte den på.

Stoffet fandt jeg i Jysk, pladevattet købte jeg i stof og stil.

Jeg købte et betræk selv knap sæt i Netto til 15 kr.

En hæfteklamme pistol med klammer til 100,- kr i en gør det selv butik.

Så var det bare at hæfte det sammen.

Derefter trække knapperne ind, jeg satte knapper bagpå, til at stramme knuderne på.

Og op med den, og vupti havde jeg sparet en del.

Hæklet hue i franske farver

Indeholder afiliate link

Vi skulle for sjov uddele et diplom for et fransk kursus i weekenden, så vi lavede diplomet (det gjorde hende der kan fransk), og jeg hæklede denne hue, googlede lidt opskrifter, og lavede så min egen model, den bragte lykke, og den nye ejer gik med den hele aftenen.

Sådan gjorde jeg:

5 luftmasker samles i en ring. Der hækles 8 fm i ringen.

1. omgang hækles 2 fastmasker i hver.

2. omgang 1 fm, 2 fm i næste osv.

3. omgang 1 fm, 1 fm, 2 fm.

Øg antallet for hver gang, og hækl den størrelse der skal til, jeg havde ca 20 omgange, så passede den til mit lille hoved.

Når den er stor nok, hækles der bare en fm i hver maske.

Farverne har jeg 8 rækker i hver.

Garnet er alm bomuldsgarn, men har også før lavet huer med Alpacha uld, og de bliver bare så lækre.

Garnet kan købes lige her, og de sender bare så hurtigt http://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=22801&bannerid=39999&htmlurl=https://kukuk.dk/mayflower-cotton-8/4-junior Og så har de også en masse reste tilbud lige nu.

Hæklet Rudolf hoved

Så fik jeg syet mit hæklede rudolf hoved sammen, har stadigvæk en mere, liggende klar til sammensyning, men som før skrevet. Jeg syntes bare at sy sammen, er det mest kedelige. Opskriften fandt jeg på Pinterest, men kun på engelsk, men den var ret simpel.

Nu er det ved at være weekend, og den bringer yngstebarn til julefokost, bagning af brunkager, hygge og træning.

God weekend derude.

15139718_10209814236205061_495506198_n

Mandag igen

Så starter endnu en ny uge, vi er alle godt forkølede derhjemme, så det er ikke den store energi der driver os.

Weekenden blev heldigvis bare mest brugt stille og roligt, med masser af hjemmehygge, en god bog, kaffe, og så fik jeg hæklet et lille børnetæppe færdigt.

Fik weekendens dosis sociale liv, ved at have en tøjsalgs bod på bibliotektet, samt en gang kaffe snak efter træning.

Tror vi alle trænge til sådan en weekend, i det rolige hjørne.

14627920_10209441082076441_766081310_n

14642599_10209441082036440_1369950637_n

Hækle projekter

Jeg er nybegynder i at hækle, men derfor syntes jeg alligevel at det er sjovt. Jeg kan godt lide at lave forskellige ting, selvom jeg nogle gange ikke aner hvad jeg skal med det. Bøllehatten er virkelig fin, men bare ikke til mig, men fed at lave, og så elsker jeg ting der ikke skal syes sammen. Som nu den Panda jeg har brugt evigheder på.

Derudover har jeg lavet måge tørklædet, damn you søstrene grenem der havde skiftet den grå farve ud, men jeg gad ikke starte forfra. Jeg har valgt at lave kant hele vejen rundt i en kontrastfarve. Det tørklæde bliver jeg glad for på arbejdet til vinter.

13401062_10208350006360230_1983125151_n 13407597_10208350010680338_1054065554_n

Hæklet mistelten

Jeg fortsætter på den kreative front, jeg kan desværre ikke viderebringe en opskrift, da min meget tålmodige krea lærer, guider mig på denne måde 3 under pinder, over tråden og rundt…men resultatet bliver fint, og jeg ved at opskriften kan findes en masse steder, både på google og pinterest.

Men hvor er resultatet blevet fint, selvom jeg ikke troede på det inden, så sæt i gang derude i hækleland 🙂

mistelten

Projekt hækling

Jeg er kommet med i en Krea gruppe, og som virkelig nybegynder i det her hækleri, så syntes jeg det er svært. Men det er sjovt. Det første jeg har lavet er grydelapper, formet som huse, og syntes faktisk, at de er meget fine. Det er bare fastmasker frem og tilbage, af bomuldgarn, på en nål nr 3. Jeg har lavet 50 masker hen, og 60 rækker høj. Så dem producerer jeg nu til julegaver. Derudover er vi i gruppen, gået i gang med, at lave en hæklet mistelten. Den er jeg godtnok lidt spændt på resultatet af. Men det er ihvertfald hyggeligt at mødes omkring. grydelapper